pátek 30. března 2012

...pro Viktorku

jak to říct...ehm.....no.....mám sestřenku, a ta sestřenka má dcerku, která se jmenuje Viktorka. Tatínek Viky mne asi před mnoha a mnoha dny...týdny...no je to prostě více jak měsíc....požádal zda bych neudělala/svedla pro ni kapsářík. Jako všude, aby neměla chlad od postele a usnadnilo ji to si zvyknout na svůj pokojíček. Musím říct, že se opravdu stydím, že jsem ho dodělala až teď - teda dneska jsem ho jen nafotila a ještě mizerně. Měla jsem čas až v 7 večer a to tu bylo dost pod mrakem,  světlo pořádný na focení nebylo .
Dávám jednu fotku orientačně a zkusím víc nafotit zítra.



tak ještě jednu mizernou teda...no


středa 28. března 2012

Korálky kam se podíváš....

Jak už to tak bývá, při nemoci dětí je potřeba jim vymyslet nějakou činnost. Protože kdo si hraje nezlobí...to je známá věc.
Ježíšek nám donesl zažehlovací korálky a teď byla ta pravá chvíle se s nimi vytasit. Musim říct, že měly veliký úspěch.....a hned první den vzniklo několik děl......Anežka byla sice ještě trochu zklamaná, že ji to nejde tak jak by si přála. Ale po odpoledním odpočinku sázela jednu vedle druhý a tvořila překvapení pro mámu, pro tátu....a každou chvilku jsem slyšela jen .. "mámo zapni žehličku..." :-) a tady malá ukázka.....máme toho již mnohem víc, ale fotila jsem jen první den ;-)


barevné srdíčko, kolečko s růžovým lemem a rozdělané srdíčko je dílem Anežky

neděle 25. března 2012

Za blbost se platí....

Naše nejmenší princezna se jedné třeskutě zimní noci počůrala do postele tak precizně, že to nepochytala nepropustná podložka a šlo to až na povlak matrace. Ráno všichni odjezd - do práce, do školky...a tak jsem nelenila a utíkala to dát do pračky, podle štítku na 60, dle štítko i možno sušit.....tudíž nastavuju i sušičku. Spokojená odjíždím do práce, chválím si jak jsem to náramně vymyslela, až přijedu domů bude to již suché, jen to natahnout zpět na matraci. Ale ouvej.....povlak jsem vytahla sice perfektně suchý.....ale natáhnout již nešel - jaksi velikostně již nestačil.
Měsíc času jsem trávila na interentu hledáním firem, které by mohly dodat povlak, avšak na email mi neodpověděla ani jedna - dosud!! Hrozně mě to překvapilo a  zároveň naštvalo! Další měsíc jsem trávila hledáním materiálu z čeho povlak udělám. Kombinovala jsem různé možnosti. Až jsem vygooglila tento - matracový prošev a v obchodě měli rovnou i dostatečně dlouhý zip. Za 500,- i s dopravou je povlak hotový.
Ikeu a podobné obchodní řetězce jsme museli vyloučit okamžitě - postýlka má rozměry 140 x 70cm...tam se to sehnat ani nedá.
Povlak jsem chtěla tak, že je možné sejmout a vyprat jen horní část. Materiál je úžasně měkký a  mám z něj velikou radost a potěšení :-) 
a tady už pár fotek.....
zde s nadšenou majitelkou...

 zde detail na řešení odnímatelnosti jen vrchního dílu



sobota 24. března 2012

Zase ty princezny....

Další měsíc přinesl další nemoci, Terezka měla opět zánět středouší a tentokráte poněkud horší. Mě skolila angína, manžela taky a tak jsme se všichni dopracovali k penicilinu.
Malou  náhradou na tu bolístku byly pro holky alespoň princeznovské korunky....každá si vybrala látku a se sukýnkama jsou již hotové princezny :-)